25 Aralık 2011 Pazar

MAKYAJ SIRLARI 3 – YILBAŞI MAKYAJI

Yılbaşı makyajı yapması en keyifli ama en zor makyajlardan biridir. Burada ışığa çok dikkat etmek gerekir. Çünkü gündüz ışığı ile yaptığımız makyaj gece ışığı ile çok değişir. Kapalı mekanlardaki yüksek yapay aydınlatmalar açık renkleri çok daha parlak gösterirken koyu renklerin daha soluk gözükmesine sebep olur. Demek ki açık renklerimizi hafif, koyu renklerimizi daha güçlü kullanmamız gerekir. Hiç birimiz yılbaşı gecesi palyaço gibi gözükmek istemeyiz.

Yılbaşı gecesi çok parlak ve ilgi çekici gözükmek isteriz. Bütün gözler bizim üzerimizde olmalı. Simler bu sebeple yılbaşı makyajının en vazgeçilmez unsurlarından biridir.



Gözler bir çok makyaj tekniğinde olduğu gibi yılbaşı makyajının da en önemli noktasını oluşturur. Makyaj çantamızı bir açalım bakalım içerisinde neler varmış?



Fondötenimizle başlayalım. Orta tonlarda bir fondöten yılbaşı gecesi için en uygun fondötendir. Zira açık tonlarda yüzümüz bembeyaz görünecekken koyu tonlar yapay ışıkların altında bizi solgun ve yorgun gösterir. Göz altlarımıza aydınlık verecek isek fondötenimizden sadece yarım ton açık bir aydınlatma uygun olacaktır. Bu aydınlatmayı göz altlarımıza beyaz transparan pudra sürüp fazlasını süpürmekle çok rahat elde edebiliriz.

Gözlerin en önemli kısmı kirpikler oluşturmaktadır. Yılbaşı gecesi için değişik kirpik aksesuarlarını kullanabiliriz. Bu kirpikleri fondöten ve pudrayı uyguladıktan hemen sonra göz makyajımıza başlamadan takmalıyız. Böylece kirpiklerin yapışma yerlerini göz makyajımız ile kapatabiliriz.







Ben şahsen daha aydınlık gözükmek için o gece açık tonları tercih ediyorum. Ancak iri gözlerde koyu tonlar da çok rahat kullanılabilir.

Göz kapaklarına açık tonlarda (bej, somon, gri, krem) parlak far uygulayabiliriz. Kaş altına gözleri iri ve kaşları kalkık göstermek için çok ince bir şerit halinde beyaz far uygulayabiliriz. 



Eğer takma kirpik kullandıysak mutlaka kalem veya eyeliner uygulamalıyız. Böylece kirpiklerin yapışma yerlerini kamufle ederiz. Eyeliner sürmek bazılarımız için biraz zor olabileceğinden küçük bir hile anlatayım. Hangi renk eyeliner uygulayacaksak önce aynı renk kalemi tam kirpik diplerinden süreriz. Yılbaşı makyajı için abartı olmayacağından güzel de bir kuyruk yaparız. Sonra eyelinerımızı (ben simli tercih ediyorum) kalemimizin tam üzerinden bastırmadan süreriz. Eğer eyeliner fırçamızı fazla bastırırsak fırça göz kapağımıza tam yapışacağından kalemimizden daha kalın olacaktır. Aynı uygulamayı alt göz kapağımıza da yapabiliriz. 



Simler en büyük silahımız. İstediğimiz renk simi göz farımızın üzerine bir fırça yardımı ile uygulayabiliriz. Muhtemelen uyguladığımız sim göz altımıza da bulaşacaktır. Bu durumda bir fırça yardımı ile göz altımızı süpürürsek hem fazla simi almış oluruz, hem de göz altımızda da simli bir aydınlık oluşur.



Tüm bu göz makyajı uygulaması sırasında kirpiklerimiz far veya sim ile boyanabilir. Bu durumda yine kurtarıcımız bir adet fırça. Fırça yardımı ile bulaşanları alabiliriz. Kirpiklerimiz siyah ise rimel ile de kapatabiliriz. Eğer takma kirpik kullanmıyor ise bol miktarda rimel uygulamayı unutmayalım.

Sıra geldi dudaklara. Yılbaşının vazgeçilmez rengi kırmızı ruj doğru uygulandığında çok seksi dudaklar yaratırken yanlış uygulandığında çok kötü sonuçlar verebilir. Her kırmızı maalesef herkeste kullanılamaz.

-         Dişer sarımsı ise portakal-kırmızı karışımı rujlar sarılığı belirginleştirir.
-         Sarı tende koyu kırmızı rujlar
-         Sağlıklı pembe tende mavimsi tonlu kırmızı rujlar
-         Koyu tende ışıltılı pembeler ve parlak kırmızı rujlar
-         Buğday tende sarımsı kırmızı rujlar kullanılmalıdır.
Çok önemli not: Eğer göz makyajımızı çok baskın yaptıysanız kırmızı yerine daha hafif rujları tercih edin.

Tüm bunların dışında yılbaşı gecesinde yüz süslemesi için küçük taşlardan faydalanabiliriz. Abartısız küçük desenler yüzünüzde harika duracaktır. 







Makyajımız bittikten sonra bir makyaj sabitleyici sprey kullanalım ki gece boyunca muhteşem güzelliğimizi koruyalım.






Herkese iyi eğlenceler.
2012 yılında önce sağlıkla her şey istediğiniz gibi olsun… 

1 yorum: