17 Aralık 2011 Cumartesi

MAKYAJ SIRLARI 2 – SIRALAMA


Kendimize en uygun ve doğal makyajı yapmak için aynanın karşısına geçtik. Hangi sıralama ile makyajımızı yapacağız? İlk olarak cildimizin tertemiz olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sonra da aşağıdaki gibi makyajımızı yapmaya başlıyoruz.

1)      Önce nemlendiricimizi sürüyoruz. Makyaj bazı olan nemlendiricilerden birini kullanıyorsanız hemen ikinci adıma geçebilirsiniz. Ancak normal bir nemlendirici kullanıyorsanız makyaja başlamadan önce 20 dak. beklememiz gerekiyor. Aksi halde fondöten ve pudramız cildimiz nemlendiriciyi tam olarak emmediği için kusma yapar.
2)      Kaşlarımızı kontrol ediyoruz. Fazlalıklar var ise cımbız yardımı ile fazlalıkları alıyoruz.


3)      Eğer göz çevremizde problem var ise (koyuluk, mor halkalar gibi) cildimize uygun bir concealer ile göz çevremizi kapatıyoruz. Ayrıca göz çevremizde aydınlık istiyorsak cildimizden 1 ton açık concealer ile de göz çevremizi kapatabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta göz çevremizi çok açık bir renk ile kapatmamamızdır. Aksi halde göz çevremiz çok patlayabilir.
4)      Yüzümüzde kapatmak istediğimiz kısımları ve oval yüz haline getirmek için gerekli yerleri cilt rengimizden bir ton koyu fondöten ile kapatıyoruz. (Bu konu hakkındaki detayları ilerleyen yazılarımda göreceksiniz.)
5)      Cilt rengimize uygun fondöten uyguluyoruz. Dikkat etmemiz gereken nokta koyu renkte kapattığımız yerler ile diğer yerler arasında renk farkı olmamasıdır. Aksi halde makyajımız yüzümüzde maske gibi durabilir.


6)      Kaşlarımıza ilave yapmamız gerekiyor ise uygun bir renk ile boyuyoruz. Bu noktada kaş kalemi yerine far kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kalem kullanıldığında bu konuda yeterli pratiğimiz yok ise kendi kaşlarımız ile boyadığımız yerler arasında ton farkları oluşabilir ve kalemi dağıtmak çok daha zordur. Eşitleme için kaş fırçası yardımı ile kaşlarımızı tarayabiliriz.
7)      Yüzümüzü transparan pudra ile pudralarız. Buradaki amacımız hem kullandığımız fondötenin daha doğal görünmesi, hem de yüzümüzdeki parlamayı engellemektir.
8)      Sıra geldi göz makyajına. Öncelikle tam ten renginizde bir farı far fırçası ile yuvarlak hareketler ile tüm göz çevresine uygularsanız concealerınızın gün içerisinde topaklanmasını engellemiş olursunuz. Özellikle koyu renkte far uygulayacaksanız uygulama sırasında bir miktar far göz altına dökülebilir ve göz çevremizi koyu gösterebilir. Bunu engellemek için göz altımıza beyaz renkte transparan pudrayı bol miktarda uyguluyoruz. Böylece far pudranın üzerine dökülecek ve pudrayı süpürdüğümüz zaman geride leke kalmayacaktır. Ayrıca bu uygulama göz altınıza çok hafif bir aydınlık ta verecektir.


9)      Kalem veya eyeliner uygulamasını yapıyoruz. Eğer kendinizi bu konuda usta görmüyorsanız eyeliner yerine kalem uygulamasını tercih etmenizi öneririm. Çünkü eyeliner uygulamasında hata yaparsanız düzeltmeye çalışırken bütün makyajınızı bozabilirsiniz.
10) Sıra geldi rimel uygulamasına. Rimelimizi önce hafif aşağıya bakarak kirpiklerimizin üzerine uyguluyoruz, sonra da alttan uygulama yapıyoruz. Diğer gözümüze de aynı uygulamayı yapıyoruz. İkinci katta rimeli sadece dış kısımda bulunan kirpiklerimize uygularsan gözlerimiz daha badem formunda görünür. Eğer göz altına rimel uygulayacaksanız suya dayanıklı bir rimel kullanmanızı öneririm. Çünkü alt kirpiklerdeki rimel gün içerisinde akarak göz altınıza bulaşabilir.
11) Allık uygulamasına geçebiliriz. Kullandığınız allığın top gibi durmasına değil, düzgün bir şekilde dağılmış olmasına özen göstermeliyiz.
12) Son aşama ise ruj uygulaması. Rujunuzu ruj fırçası yardımı ile uygularsanız daha düzgün bir dağılım gerçekleştirmiş olursunuz.


Şimdi aynaya bir kez daha bakın ve ne kadar güzel olduğunuzu bir kez daha fark edin.

Keyifli günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder