11 Aralık 2011 Pazar

MAKYAJ SIRLARI 1 - MAKYAJ SANATI

MAKYAJ SANATI


Makyaj doğallığı bozmadan ve kişiliğin önüne geçmeden, yüzün kusurlu yanlarını kapatıp güzel kısımlarını ortaya çıkaran, kişiliği ve stilini yansıtan bir sanattır.

Bilinçli bir şekilde yapılan makyaj kadının bireysel güzelliğini en doğal şekilde ortaya çıkardığı gibi küçük kusurları da sihirli bir şekilde yok eder. Özenli ve bilinçli makyaj yapan bir kadın hayata pozitif bakan, kendine güvenen aktif bir kadındır. Doğru makyaj kadının kendini rahat ve güzel hissetmesini sağlar. Bu da makyajın önemli bir iletişim aracı olduğunu gösterir. 



Aynaya bakın, en güzel yeriniz neresi? Bulun ve bu kısmı ortaya çıkaracak makyajı yapın. Ancak güzelliğin bir denge ve bu dengenin oluşturduğu uyum olduğunu unutmamak gerekir. Amaç farklı bir kişi yaratmak değil, zaten var olan güzellikleri ortaya çıkarmak, ayrı ayrı kısımları genel etki yapacak şekilde bir araya getirmektir. Önemli olan bağdaştırmak ve uyum sağlamaktır.

Kadınlar özgürleştikçe ve çalışma hayatında aktif rol oynadıkça konuşan ve kişinin hayat görüşünü yansıtan yüzler ayrıcalık taşımaya başlamıştır. Mükemmellik değil doğallık önem kazanmaya başlamıştır. Herkes kendi orijinalitesini korumalı, yalnızca modanın kölesi olmak gibi bir yanlışa düşülmemelidir. Başkalarına benzemek için makyaj yapmak, makyajın bir parçası olmak son derece yanlıştır. Makyaj artık arkasına gizleneceğimiz bir maske değil, giysimize, saçımıza farklı ve hoş bir boyut getiren bir tamamlayıcı olmalıdır.

Makyaj asla fazla boyanmak değildir. Size bakanların önce makyajınızı değil sizi görmesi gerektiğini lütfen hiçbir zaman unutmayın.



Her yüzün kendine has bir ışığı vardır. Bu nedenle makyajda kurallar kişiye ve tarza göre ayarlanır. Ne giyeceksiniz, nereye gideceksiniz, kendinizi nasıl hissetmek istiyorsunuz? Bu sorularınızı cevapladığınızda doğru makyajınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Keyifli günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder