1 Aralık 2011 Perşembe

CİLT BAKIMI HAKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER

Cildimiz dış etkenlerden çok çabuk etkilenir. Bu dış etkenler arasında hava değişikliklerini be beslenme değişikliklerini sayabiliriz. Cildimizin verdiği bu tepkiler aslında vücudumuzun bir çeşit savunma mekanizmasıdır. Peki bu değişiklikleri en aza indirmek ve istenmeyen etkilerini ortadan kaldırmak için her gün yapmamız gerekenler nelerdir?

-         Her sabah ve her akşam cildimizi cildimize uygun bir temizleme sütü veya köpüğü ile temizlemeliyiz.
-         Özellikle yağlı ciltlerde yine sabah ve akşam tonikleme işlemini yapmalıyız.
-         Sabah ve akşam nemlendiricimizi sürmeyi unutmamalıyız.



Bunların dışında özellikle sivilce veya siyah noktalarımızla biz uğraşmamalıyız. Çünkü fark etmeden cildimizi ciddi oranda zedeleyebiliriz ve iyileşmesi çok uzun sürebilir.

Peki bir salonda düzenli cilt bakımı yaptırmalı mıyız? Bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Uzmanlar tarafından yapılan cilt bakımı ile bizim ev uygulamalarında yapamadığımız derinlemesine temizlik işlemi yapılır. Eğer sorunlu bir cildiniz var ise (yani gözenekleriniz büyük, içleri dolu ise) 15 günde bir, değilse ayda bir düzenli cilt bakımı, hem cildimizi derinlemesine temizler hem de ileriki yaşlarda oluşacak olan kırışıklık gibi cilt problemlerine karşı önlem alır.

Salonda yapılan cilt bakımının aşamaları:
-         Cilt yüzey temizliği
-         Peeling
-         Buhar ve/veya ozon uygulaması
-         Komedonların (siyah nokta) temizlenmesi
-         Tonikleme işlemi
-         Cilt tipine uygun serum uygulaması
-         Cilt tipine uygun maske uygulaması
-         Yüz masajı
-         Nemlendirme




Burada kullanılan ürünler her cilt tipine göre farklı olmalıdır. Örnek vermek gerekirse yağlı ciltlerde mutlaka alkollü bir tonik kullanılması gerekirken kuru, karma veya normal cilt tiplerinde alkolsüz tonik kullanılır.

Burada bir çok farklı markanın ürünü kullanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her cilt tipine uygun farklı ürünlerin kullanılması gerekliliğidir.

Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder