25 Kasım 2011 Cuma

KALICI MAKYAJIN İNCELİKLERİ


Bugünkü konumuz kalıcı makyaj. Nedir, neden yaptırılır bir bakalım.

Kalıcı makyaj özel makinesi ile bitkisel kök boyalarının deri altına zerk edilmesi ile yapılır. Burada çok önemli birkaç nokta vardır. Birincisi herkese özel ayrı bir iğne kullanılması gerekliliğidir. Aksi takdirde Allah korusun bazı hastalıkların bulaşma riski vardır. Bu riski önlemek için sadece iğnenin kişiye özel olması yetmez. Kullanılan boya kaplarının da mutlaka tek kullanımlık olması gerekir.

Diğer önemli nokta ise işlemin mutlaka usta bir el tarafından yapılmasıdır. Kalıcı makyajda milimetrik hesaplamalar yapıldığı için işlem sırasında çok dikkatli olunmalıdır. Malumunuz maalesef geri dönüşü yok.

Peki kimler hangi bölgeye kalıcı makyaj yaptırır:

Kaş kontürü:  Kaşında dökülmeleri olan, boşlukları olan veya kaşlarını çok ince bulan kişiler genellikle her sabah bir kaş kalemi ile kaşlarını istedikleri hale getirirler. Her gün bu işlemle uğraşmak yerine, kalıcı makyaj çok iyi bir çözüm olur.

Eye-liner: Günlük yaşamında makyaj sevmeyi seven ve özellikle sıklıkla göz kalemi kullanan kişilerin tercihidir.



Dudak kontürü: Dudaklarında dengesizlik olan veya günlük makyajında dudak kalemi kullanmayı seven kişilerin tercihidir.



Kalıcı makyaj yapılırken hangi adımlar izlenir:
-         Öncelikle kişinin karar verdiği bölge için bir çizim yapılır. Kalıcı makyaj en az 3 sene kalıcılığını koruduğu için kişinin yapılacak işlemden memnun kalması çok önemlidir.
-         İkinci adım ise uyuşturmadır. Lokal anestezi sağlayan bir krem sürülerek streç film ile kapatılır ve 30-45 dak. Uyuşmanın gerçekleşmesi için beklenir.
-         Bu arada kişinin istediği renk hazırlanarak kişinin bu renkten memnun olduğuna emin olmak gerekir.
-         Artık uygulama zamanı. Tek kullanımlık eldivenler takılır ve makine çalışmaya başlar. İşlem bölgeye göre 30-45 dak. sürer. İşlem sırasında önemli olan uygulamanın yüzün her iki tarafında da simetrik olmasıdır. Bu sebeple işlem bitmeye yakın kişinin karşısına geçip işlem öyle yapılmalıdır.
-         Uygulama sırasında hafif nokta şeklinde kanamalar, şişme ve kızarma olabilir. Özellikle eyeliner uygulama sırasında göz çok şişer ise uygulamaya devam etmemek gerekir. Hem göz çevresindeki dokuyu fazla zedelememek, hem de şişkin gözde yapılan uygulama göz inince farklı görüneceği için istenilen sonucun elde edilemeyeceğindendir.
-         Uygulama sonrası hücre onarıcı krem uygulanır (Bephanten gibi). Bu krem 10 gün boyunca günde 2 defa uygulamaya devam edilir. 10-15 gün sonra kişi kontrole çağırılır. Bazı cilt tiplerinde vücut boyayı biraz fala atabilir. Bu gibi durumlarda rötuş işlemi yapılır. 



Kalıcı makyaj kişiyi sürekli makyaj derdinden kurtarmaktadır. Ancak eyeliner veya dudak kontüründe çok iyi karar verip sonradan pişman olmamak lazım.

Keyifli günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder